Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З моменту дії Закону «Про безоплатну правову допомогу» до ХОДА за допомогою звернулося більше 200 осіб

З моменту дії Закону «Про безоплатну правову допомогу» до ХОДА за допомогою звернулося більше 200 осіб

Як сказав під час проведення безкоштовної юридичної консультації начальник Головного юридичного управління ХОДА Костянтин Прокоп'єв, з моменту дії Закону «Про безоплатну правову допомогу» в облдержадміністрацію за наданням безкоштовної правової допомоги звернулося понад 200 осіб. «З судових питань звернулося 53 людини, із земельних питань - 30, житлово-комунальних - 29, соціальних - 29, з майнових питань -26 і з інших питань, що стосуються діяльності ХОДА», - сказав Костянтин Прокоп'єв.

Також він зазначив, що правом на отримання безоплатної правової допомоги користуються громадяни України, іноземні громадяни, особи без громадянства, біженці, тобто всі люди, які перебувають під юрисдикцією України.

Види первинної безоплатної правової допомоги:
- надання правової інформації;
- інформація про прийняті рішення, розпорядження;
- надання консультацій та роз'яснень з правових питань;
- надання консультацій щодо повноважень, які належать до ХОДА;
- складання заяв, скарг та інших документів правового характеру;
- забезпечення доступу до вторинної безоплатної правової допомоги.

Довідка: 9 липня 2011 року набув чинності Закон України «Про безоплатну правову допомогу». Відповідно до статті 59 Конституції України кожен має право на безкоштовну правову допомогу. Закон про безкоштовну правову допомогу визначає порядок отримання безоплатної правової допомоги та порядок її надання. Закон передбачає два види правової допомоги - первинну і вторинну.