Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В цілому по тваринництву область цього року працює набагато краще, ніж минулого

В цілому по тваринництву область цього року працює набагато краще, ніж минулого

«В цілому по тваринництву ми цього року працюємо набагато краще, ніж минулого. Збільшилися прирости, надої. У січні підприємства області надоїли приблизно на 2 тис. т більше, ніж у минулому січні. Надої збільшилися на 24,8%, і це один з найкращих показників в Україні», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

За його словами, показники з виробництва м'яса поки що гірші, ніж у 2011 році. Це пов'язано з тим, що не залишилося поголів'я свиней в агрокомбінат «Слобожанський» і припинило роботу підприємство «Курганський бройлер».

«Але з цього не варто робити трагедії, тому що ми плануємо в цьому році ввести в експлуатацію тваринницькі комплекси на 24 тис. голів у Дворічанському та Нововодолазькому районі, а також ряд ферм на 1-1,5 тис. голів в кожному районі. Крім того, на агрокомбінат «Слобожанський» уже практично прийшов новий інвестор. У цьому році планується інвестувати 50 млн. дол., які будуть використані на реконструкцію і санацію свинокомплексу для того, щоб вже в серпні-вересні закупити для нього 5 тис. датських свиноматок. До 2013 року в агрокомбінаті повинно бути 70 тис. свиней з подальшим нарощуванням до 100 тис. голів», - підкреслив Віталій Алексейчук.