Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В цьому році в області планується реалізувати ряд інвестиційних проектів в сфері тваринництва

В цьому році в області планується реалізувати ряд інвестиційних проектів в сфері тваринництва

«Я звернувся до Прем'єр-міністра та членів уряду, щоб ті протокольні доручення, які були оформлені 15 лютого за підсумками засідання Кабінету міністрів і стосувалися безпосередньо Харківської області, були доопрацьовані і на наступному засіданні ухвалені вже з урахуванням інтересів нашого регіону. Це дозволить нам реалізувати ряд серйозних інвестиційних проектів у цьому році в сфері тваринництва. Зокрема, ми вже дуже наблизилися до створення в області генетичного центру спільно з ізраїльськими і канадськими компаніями», - зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході зустрічі з сільськогосподарським активом області.

За словами губернатора, Україна сьогодні за багатьох напрямками істотно відстає від провідних світових держав, які навчилися не кількістю поголів'я великої рогатої худоби, а якістю досягати високих результатів.

«На великотоварних виробництвах надої наближаються до 8 тис. кг на рік. А середній показник по області складає 4747 кг. Такий середній показник виходить за рахунок того, що переважна більшість підприємств, де по-старому відносяться до виробництва молока, в тому числі і приватні господарства, не здатні сьогодні витримувати сучасні технології і виробляти молока стільки, скільки виробляють на великотоварних підприємствах. Наші фахівці, які побували в Ізраїлі, на власні очі бачили, що показник 12-14 тис. кг молока на рік - це звичайний результат середнього господарства», - підкреслив Михайло Добкін.