Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новий закон про землю буде спрямований на захист прав, як орендаря, так і орендодавця

Новий закон про землю буде спрямований на захист прав, як орендаря, так і орендодавця

Як повідомив в ході зустрічі сільськогосподарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, один повсюдний стримуючий фактор не дає підприємцям розвинутися більше, ніж вони змогли досягти зараз - це відсутність впевненості у праві обробляти ту землю, на якій вони знаходяться.

«Земельна реформа, тобто ухвалення нового закону про землю, дасть можливість отримати землю як механізм роботи з банком. Сьогодні всі говорять про непомірні банківські відсотки. Як приклад, можу навести Бєлгородську область. Там запорука успіху полягає в тому, що держава, провівши земельну реформу, надала можливість появи власника землі. Власником стала Білгородська облдержадміністрація. А друга запорука успіху в зростанні тваринництва на Білгородщині - вони беруть кредити у «Ощадбанку» під 5% річних у рублях. Закон про землю, який буде прийнятий, він не спрямований на те, щоб зробити людей, у яких є паї бідними або відібрати у них землю. У ньому повинні бути захищені як права орендаря, так і права орендодавця. Причому, права орендаря повинні бути захищені так, щоб він знав, якщо у нього є договір на 50 років, то у нього гарантія на 50 років і буде. І ніхто не зможе втрутитися і забрати ділянку, якщо він виконує умови договору», - сказав Михайло Добкін.

Також, він зазначив, що одночасно з цим новий закон повинен переглянути ставлення тих, хто сьогодні не вкладає в землю ні копійки. Це буде регулюватися відповідальністю тих, хто бере в оренду землю.