Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роботи з відновлення пошкодженого вибухом будинку в Куп'янську будуть завершені протягом 5-6 місяців

Роботи з відновлення пошкодженого вибухом будинку в Куп'янську будуть завершені протягом 5-6 місяців

16 лютого перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб ознайомився з ходом робіт в зруйнованій в результаті вибуху газового балона частині будинку в Куп'янську. За його словами, будівельники приступили до робіт на цьому об'єкті у вівторок. У першу чергу були прибрані всі конструкції, що становлять небезпеку для людей. Також було організовано цілодобове чергування працівників міліції, щоб ніхто не міг підійти до небезпечної будівлі, а також для того, щоб зберегти речі, які залишилися в квартирах.

«Зараз всі небезпечні конструкції прибрані, і у людей з'явилася можливість забрати речі першої необхідності. Початковий обсяг робіт, який був запланований, повністю виконаний. Також вирішено проблему проживання всіх 12 сімей, які жили в цьому під'їзді. Всі питання, які у них виникають, своєчасно вирішуються, скарг не надходить», - підкреслив Валентин Дулуб.

Також він повідомив, що керівництво міста Куп'янськ виділило в сусідньому дитячому саду дві кімнати, куди люди можуть віднести свої речі. Крім того, в дитячому садку і школі організовано харчування для цих людей. Також кожному жителю зруйнованого під'їзду керівництвом міста виділена матеріальна допомога в розмірі 1 тисячі гривень. Всього там було прописано 22 людини.

«Зараз встановлюється розмір збитку. Після отримання цього висновку буде визначена категорійність цієї надзвичайної події - об'єктова, місцева або регіональна. Залежно від цього буде визначатися фінансування робіт з відновлення цього об'єкту. Проектний інститут «Укргорбудпроект» працює над тим, щоб створити чіткий план дій по відновленню будівлі, проектний висновок про стан будівлі буде готовий у вівторок. Роботи по відновленню будівлі планується завершити протягом 5-6 місяців», - повідомив Валентин Дулуб.