Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На виконання першочергових запобіжних протизсувних заходів на території області необхідно близько 14 млн. грн.

На виконання першочергових запобіжних протизсувних заходів на території області необхідно близько 14 млн. грн.

На теперішній час, на території Харківської області більше 1100 зсувонебезпечних ділянок. Головним управлінням ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА виділені об'єкти, що потребують першочергового фінансування. Це інженерно-вишукувальні роботи та розробка протизсувних заходів у м.Куп 'янськ- кошторисна вартість за проектом складає 9,9 млн.грн., виконання протизсувних заходів в смт. Кочеток Чугуївського району - залишкова вартість робіт за проектом 2,5 млн. грн.; виконання будівельно-укріпних робіт з ліквідації зсувних процесів та збереження природного середовища по правому березі р.Сіверський Донець в м. Чугуїв - близько 2 млн.грн. Про це повідомив на засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник головного управління Роман Грива.

"Матеріали з економічним обгрунтуванням щодо цих об'єктів були нами направлені до МНС України для включення їх в загальнодержавну цільову Програму захисту населення і територій областей від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру на 2012-2016 рр.

На даний момент комплексна цільова програма знаходиться на розгляді профільних комітетів Верховної Ради. Як тільки вона буде прийнята, ми в найкоротші терміни розробимо нашу регіональну програму. В залежності від того, як буде відбуватися фінансування, це буде або окрема програма, або складова частина вже діючої в області програми. Саме від державної програми будуть залежати можливості та способи фінансування», - підкреслив Роман Грива.