Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році буде розроблена проектно-кошторисна документація на найбільш зсувонебезпечні ділянки Харківської області

У 2012 році буде розроблена проектно-кошторисна документація на найбільш зсувонебезпечні ділянки Харківської області

На Харківщині ведеться робота щодо захисту населення від зсувів. Як повідомив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у 2012 році планується розробити проектно-кошторисну документацію на всі ділянки, які вимагають до себе термінової уваги. «У 2012 році нам потрібно розробити проектно-кошторисну документацію по деяких об'єктах. Я думаю, що на це знадобиться близько 2 мільйонів гривень, і ми ці гроші знайдемо. Вартість проектно-кошторисної документації становить близько 100 - 150 тисяч гривень на одну ділянку», - повідомив перший заступник глави області.

За його словами, найбільш небезпечна ситуація склалася в Чугуївському та Куп'янському районах, де зсувні процеси відбуваються найбільш активно.

«Певні роботи проведені для того, щоб ці зсуви були менш інтенсивними. Там висаджено дерева, зроблені відповідні огорожі, але для того, щоб остаточно зупинити цей процес, потрібні серйозні будівельні та земляні роботи, щоб укріпити слабкі місця, зробити підпірні стіни. Для цього потрібні великі кошти - на кожному з цих місць сума коливається від 3 до 15 мільйонів гривень, і такі гроші районним, міським, та й обласному бюджету, звичайно, не під силу. В даному випадку ми будемо в першу чергу звертатися до державного екологічного фонду, а також до комісії з надзвичайних ситуацій, щоб нам надали відповідну допомогу у вирішенні цієї проблеми», - підкреслив Валентин Дулуб.