Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проводиться підготовка до можливих весняних паводків

На Харківщині проводиться підготовка до можливих весняних паводків

15-16 лютого в Зміївському районі проводяться командно-штабні навчання «Дії органів управління і сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області, евакуаційних органів області, Зміївського району при проведенні евакуації населення та ліквідації надзвичайної ситуації в умовах пропуску льодоходу та загрози виникнення надзвичайної ситуації, яка пов'язана з можливим паводком». У навчаннях бере участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Як підкреслив перший заступник глави області, питання підготовки до весняних паводків дуже актуальне для Харківської області, оскільки в регіоні знаходиться 867 річок, 57 водосховищ і 2538 ставків.

«У період весняного паводку в зону можливого підтоплення можуть потрапити понад 200 населених пунктів, близько 18 тисяч дворів із загальною кількістю населення більше 60 тисяч осіб, а також понад 100 артезіанських свердловин, 3 тисячі криниць, 20 комунальних і 40 відомчих водопроводів. Ці навчання допоможуть нам відпрацювати взаємодію сил і засобів служб цивільної оборони як в районах, так і в області в цілому. Світова практика показує, що де проведена попередня підготовка і прийняті профілактичні заходи, там у разі надзвичайної ситуації менше потерпілих і збитків», - підкреслив Валентин Дулуб.