Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині триває робота по розширенню інфраструктури підтримки малого підприємництва

На Харківщині триває робота по розширенню інфраструктури підтримки малого підприємництва

Як наголосила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник відділу розвитку підприємництва і ринкових відносин ГУ економіки ХОДА Наталія Цимбалюк, в Харківській області створена одна з найпотужніших серед усіх регіонів України інфраструктура підтримки малого бізнесу. Тим не менше, робота в цьому напрямку триває.

«Сьогодні в області діє 53 бізнес-центри, 21 з них працює в містах обласного значення та районах області. Також діють 115 інноваційних фондів та інвестиційних компаній, 176 аудиторських фірм, 65 страхових компаній і філій компаній інших регіонів.

У 2011 році була проведена інвентаризація об'єктів інфраструктури підтримки підприємництва в районах та містах області та ряд зустрічей з керівниками бізнес-центрів з питань перспектив розвитку інфраструктури підтримки підприємництва. Головним управлінням економіки ХОДА спільно з Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва ведеться робота по відкриттю нових бізнес-центрів у місті Чугуєві та Печенізькому районі», - повідомила Наталія Цимбалюк.

Крім цього в області реалізується робота зі спрощення і скорочення термінів отримання дозвільної документації. Зокрема, з цією метою в 2011 році в Харкові було відкрито Єдиний дозвільний центр, щомісячно проводиться моніторинг діяльності дозвільних центрів області.

«У 2012 році буде впроваджена система електронного документообігу та автоматизованого обміну даними між місцевими та регіональними дозвільними органами та державними адміністраторами, що значно підвищить ефективність роботи дозвільних центрів», - підкреслила Наталія Цимбалюк.