Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Липецькому терапевтичному відділенні ЦРЛ створені всі умови для надання якісної медичної допомоги

В Липецькому терапевтичному відділенні ЦРЛ створені всі умови для надання якісної медичної допомоги

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав Липецьке терапевтичне відділення Мерефянської центральної районної лікарні. За словами заступника голови ХОДА, будівництво цього відділення було розпочато ще у 1988 році, але завершити його вдалося лише минулого року. Загальна вартість будівництва склала 22,4 млн.грн. Зокрема, за останні 2 роки було освоєно 17,2 млн.грн. На оснащення установи медичним обладнанням використано 4,44 млн.грн. «Сьогодні в цьому відділенні є все необхідне для того, щоб надавати якісну медичну допомогу. Цифровий рентген-апарат на 2 робочих місця, 2 стаціонарних апарати ультразвукової діагностики, фізіотерапевтичне та лабораторне обладнання, дві сучасних стоматологічні установки, обладнання для стерилізаційних робіт, сучасний госпітальний ліфт, меблі тощо, а також пункт швидкої допомоги. Люди, які мешкають на цій території, можуть бути впевнені, що вони зможуть отримати кваліфіковану медичну допомогу», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також повідомив, що в найближчих планах – відремонтувати та довести до такого ж рівня сусідній корпус, в якому будуть лікуватися діти. Це планується зробити до завершення 2013 року.

Довідка. Липецьке терапевтичне відділення Мерефянської центральної районної лікарні (колишня Липецька дільнична лікарня Харківського району Харківської області) надає медичну допомогу мешканцям населених пунктів Харківського району – сіл та селищ Липці, Перемога, Тернова, Веселе, Нескучне, Стрілече, Глибоке, Борисівка, Лук`янці, Пильне, Борщова.

До складу відділення входять два фельдшерсько-акушерські пункти, які функціонують в селах Стрілече та Борисівка. Відділення обслуговує 14 625 осіб, в тому числі дорослих – 12 863, дітей – 1665, зокрема до 1 року – 97.