Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень надання медичних послуг у регіональному центрі і будь-якому іншому населеному пункті області має бути однаковим

Рівень надання медичних послуг у регіональному центрі і будь-якому іншому населеному пункті області має бути однаковим

«Якщо подивитися на матеріально-технічну базу медичних установ, які є в Харкові, і фельдшерсько-акушерських пунктів та лікарських амбулаторій у районах області, є разюча різниця. Ми собі поставили ціль – для тих людей, які сьогодні проживають у сільській місцевості, створити такі комфортні умови аби вони мали надію і упевненість, що їм нададуть якісну першу допомогу. Що для цього треба зробити: провести ремонтні роботи, потім – забезпечити необхідним обладнанням», - сказав після церемонії відкриття оновленої лікарської амбулаторії у с.Руські Тишки Харківського району заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Він зазначив, що одних коштів районного чи обласного бюджету замало. Потрібно закумулювати зусилля всіх гілок влади. Прикладом такої співпраці є фінансування вже оновленої лікарської амбулаторії у с.Руські Тишки Харківського району.

«За кошти обласного бюджету для лікарської амбулаторії закуплене все обладнання на 50 тис. грн., стоматологічне крісло – 36 тис. грн. За кошти районного бюджету, це понад 100 тис. грн., проведені ремонтні роботи. Свій внесок зробила й «Укрзалізниця». Ось те, що ми сьогодні бачимо – це є продукт спільних зусиль», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Крім цього, на думку Ігоря Шурми, сьогодні у лікарських амбулаторіях треба позбуватися від "зубодробильних" апаратів. Бо старі установки, яким по 30 років, не придатні для лікування. Тому декілька амбулаторій області вже оснащені новими стоматологічними кабінетами. У перспективі на майбутнє оснастити усі 247 амбулаторій області новими стоматологічними установками.

Як зазначив у своєму виступі на відкритті десятої сесії Верховної Ради шостого скликання президент України Віктор Янукович, щоб громадяни відчули радикальні зміни на краще, всі основні позиції, що стосуються створення, фінансування та управління медичною сферою, мають бути закріплені на законодавчому рівні. Тільки тоді ці зміни набудуть системного характеру.