Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У с.Руські Тишки відкрито оновлену лікарську амбулаторію

У с.Руські Тишки відкрито оновлену лікарську амбулаторію

Сьогодні у с.Руські Тишки Харківського району відбулася церемонія відкриття оновленої лікарської амбулаторії. У заході взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Як повідомив заступник голови ХОДА, у 2011 році з бюджету Харківського району на проведення ремонту Русько-Тишківської амбулаторії, яка з 1 січня 2011 року увійшла до складу Мерефянської центральної районної лікарні як структурний підрозділ, було освоєно майже 99 тис.грн.

В амбулаторії замінені вікна, двері, проведений поточний ремонт кабінетів, встановлені нові сходи на ІІ поверх та облаштоване приміщення для очікування, реставрована підлога, проведена нова електропроводка, відремонтовано фасад будівлі, збудовано пандус. Амбулаторія забезпечена гарячою водою за рахунок автономного бойлеру.

У 2011 році в межах обласної комплексної програми «Здоров’я Слобожанщини» амбулаторія за рахунок коштів обласного бюджету отримала нове медичне обладнання на загальну суму 49, 4 тис. грн., а саме: сумку-укладку лікаря, дихальний мішок, оптичний мікроскоп з аксесуарами, ноші медичні, бактерицидні опромінювачі, трьохканальний електрокардіограф, повітряний стерилізатор, відсмоктувач, сучасне гінекологічне крісло, процедурну кушетку, шафу медичну та стіл дитячий пеленальний, а також нову сучасну стоматологічну установку вартістю 36 тис. грн.

«Оновлена Русько-Тишківська лікарська медична амбулаторія загальної практики сімейної медицини, яка оснащена типовим комплектом сучасного медичного обладнання та устаткування, суттєво підвищить якість та доступність медичної допомоги для жителів району. Крім того, вона є позитивним прикладом пріоритетної підтримки місцевою владою та керівництвом області первинної медико-санітарної ланки на селі», - зазначив Ігор Шурма.