Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області створена розгалужена система підтримки підприємництва

У Харківській області створена розгалужена система підтримки підприємництва

На Харківщині підтримці підприємництва приділяється пильна увага. Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник відділу розвитку підприємництва та ринкових відносин Головного управління економіки ХОДА Наталія Цимбалюк, для підтримки підприємництва в області створена розгалужена інфраструктура. «Сьогодні в області діє 53 бізнес-центри, 21 з них працює в містах обласного значення і районах області. Також діють 176 аудиторських фірм, 65 страхових компаній і 25 бірж. Крім того, в 2011 році в Харкові відкрито Єдиний дозвільний центр, який став реальним єдиним вікном, де дійсно узгоджено функціонують усі дозвільні органи за принципом організаційної єдності, а підприємці можуть отримати найширший спектр послуг для створення і здійснення підприємницької діяльності», - підкреслила Наталія Цимбалюк.

Також в області діє Програма сприяння розвитку малого підприємництва на 2011 - 2015 роки, в яку увійшов комплекс заходів щодо поліпшення підприємницького клімату в регіону. Зокрема, за словами Наталії Цимбалюк, в рамках програми з обласного бюджету виділяються кошти на мікрокредитування малого бізнесу.

«Відповідно до програми в 2011 році на мікрокредитування суб'єктів малого підприємництва з обласного бюджету було виділено 669,3 тисяч гривень 4 суб'єктам підприємницької діяльності, які стали переможцями конкурсу бізнес-планів. На забезпечення діяльності Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва в 2011 році виділено 330,7 тисяч гривень», - повідомила Наталія Цимбалюк.

У той же час, за її словами, в області надається інформаційна підтримка підприємців. Зокрема, проводяться круглі столи та семінари з найбільш актуальних питань, працює гаряча лінія.