Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З завтрашнього дня в зруйнованому житловому будинку в Куп'янську розпочнуться ремонтно-будівельні роботи

З завтрашнього дня в зруйнованому житловому будинку в Куп'янську розпочнуться ремонтно-будівельні роботи

Таке рішення було прийнято в ході виїзного засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 10 лютого у Куп'янську на місці вибуху газового балона. «Всі дії, які відразу після аварії робилися на місці відповідними службами, обласною комісією визнані правильними. Тепер ГУ МВС в Харківській області має забезпечити повну безпеку пересування людей навколо житлового будинку. Тобто, організувати цілодобове щоденне чергування з метою недопущення наближення населення до місця можливого обвалу стін і перекриттів, а також не допустити випадків мародерства», - сказав Валентин Дулуб.

Комісією складено кошторис та розроблено графік виконання всіх ремонтно-відновлювальних робіт з ліквідації аварії, згідно з яким роботи розпочнуться із завтрашнього дня.

Крім цього, визначено дії всіх медичних установ та керівництва Куп'янської міської ради щодо забезпечення, в разі необхідності, харчуванням і обігрівом жителів, які постраждали від аварії. З усіма мешканцями проведені бесіди, всім визначено місце тимчасового проживання.

Довідка. 10 лютого 2012 в 11:15 в одному з під'їздів житлового 3-х поверхового будинку в місті Куп'янську відбувся вибух газового балона місткістю 5 л. В результаті вибуху постраждало 3 особи. З них 1 госпіталізована, а 2 людини від надання медичної допомоги відмовилися. Проведено тимчасове відселення 22 мешканців під'їзду, за їх власним бажанням, до родичів.