Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Служба автомобільних доріг готова до снігопадів

Служба автомобільних доріг готова до снігопадів

На дорогах Харківської області працює 380 одиниць техніки, готової виїхати будь-якої миті. Про це повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка. Зокрема, у цьому сезоні за кошти обласного бюджету регіон отримав п’ять піскорозкидальників на базі шасі «Камаз» з новим обладнанням, два «КрАЗи» – розподілювачі солі і 20 одиниць техніки з навісним обладнанням для очищення доріг. «Загалом ми зараз маємо 380 одиниць техніки, готової будь-якої миті виїхати і працювати на дорогах. Це дуже хороші автомобілі, маневрені, економічні і ефективні в своїй роботі», – зазначив Сергій Пляка.

Також він поінформував, що вже перші снігопади в кінці січня – на початку лютого показали результати підготовки Служби автомобільних доріг. Так, за словами заступника директора підприємства, на сьогодні всі під’їзди до всіх населених пунктів розчищено, оброблено сольовою сумішшю і жодних збоїв у русі транспорту немає.

Як повідомив Сергій Пляка, на виконання розпорядження голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна у всіх філіях Служби автомобільних доріг регіону встановлено цілодобове чергування. «Якщо починається снігопад, усі по команді, як в армії, стовідсотково з’являються на роботі і займаються своєю безпосередньою справою. Крім того, у нас додатково введено чергування відповідальних осіб серед керівників, начальників відділів у службі автомобільних доріг», – розповів він. 

За його словами, січневі снігопади найбільше дошкуляли Золочівському, Краснокутському і Богодухівському районам. Тепер же така ситуація спостерігається у Дворічанському, Великобурлуцькому і Борівському районах. Зараз там навіть за відсутності опадів дме сильний вітер, і тому техніка працює в посиленому режимі. 

Сьогодні, щоб урятувати від замерзання водіїв і пасажирів, чий автомобіль може зламатися або в ньому замерзне паливо, проводиться додаткове патрулювання: дороги державного значення перевіряють приблизно раз на дві години, районні дороги – двічі на добу. 

Крім того, працюють цілодобові телефони, куди може зателефонувати будь-який учасник руху, і йому максимально швидко нададуть допомогу для проїзду дорогами Харківщини: (057) 336-79-33 або 336-77-00. 

На крайній випадок у Службі автомобільних доріг області є евакуатор – це автомобіль високої прохідності, який може дістатися в будь-яке місце. У кузові цього транспортного засобу встановлено «буржуйку», стіл та сидіння, щоб можна було погрітися і випити гарячого чаю.

Теги