Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На 2012 рік у Харківській області заплановано 24 інвестиційних проекти в сфері сільського господарства

На 2012 рік у Харківській області заплановано 24 інвестиційних проекти в сфері сільського господарства

На Харківщині значна увага приділяється розвитку інвестиційної складової сільського господарства. Як повідомив сьогодні в ході наради з питання кредитування АПК заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, на 2012 рік у Харківській області запланована робота по 24 інвестиційним проектам у сфері АПК. «З цих 24 інвестиційних проектів 16 стосуються тваринництва. Це будівництво молочно-товарних комплексів, молочних залів, свинокомплексів, птахоферм. Завдання, яке поставив губернатор на 2012 рік - це в кожному районі або проводити реконструкцію, або будувати нову молочно-товарну ферму, а також зайнятися свинарством», - підкреслив Віталій Алексейчук.

За його словами, останнім часом інтерес інвесторів до сфери АПК неухильно зростає. Зокрема, в реалізації ряду проектів на Харківщині зацікавлені іноземні інвестори.

«Буквально вчора до нас заїхала ізраїльська делегація, яка вивчає ситуацію з будівництва тепличного комплексу на 22 га закритого грунту. Це інвестиції в межах 150 мільйонів доларів. Також вивчається питання щодо будівництва молочного комплексу на 3000 голів і овочевого господарства площею близько тисячі гектар на поливі, будівництва овочесховищ з глибоким утриманням і холодильним обладнанням. До нас заїхала делегація з США, яка вивчає умови роботи в Харківській області. Кожен день до нас звертаються інвестори, і думаю, що вони будуть працювати у нас, якщо інвестиційний клімат буде сприятливим», - підкреслив заступник керівника області.