Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мережа перинатальних центрів допоможе вирішити проблему дитячої та материнської смертності в Україні

Мережа перинатальних центрів допоможе вирішити проблему дитячої та материнської смертності в Україні

Як повідомив 2 лютого під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, після відкриття в лютому Регіонального перинатального центра при Харківській обласній клінічній лікарні у Харківській області планується продовжувати роботу зі створення мережі перинатальних центрів. «Це один з кількох центрів, який буде відкрито до 2014 року. Ми не будемо зупинятися на відкритті цього перинатального центру, тому що за кількістю мешканців нам ще потрібно буде побудувати один або два подібних », - повідомив глава області.

За його словами, мережа перинатальних центрів у кожному регіоні дозволить значно знизити рівень дитячої та материнської смертності в країні.

«Минуло трохи більше року після того, як Президент поставив завдання при реформуванні системи охорони здоров'я держави насамперед приділити увагу зниженню смертності серед породіль і дітей. Україна після розвалу СРСР зробила величезний крок щодо зниження дитячої та материнської смертності, але все одно, якщо порівнювати з Західною Європою, то у нас в 2,4 рази смертність вища. Дані перинатальні центри допоможуть нам знизити цей показник в рази», - підкреслив Михайло Добкін.