Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Угода про співпрацю між ХОДА, обласною радою та Національним агентством з чітко регламентує ряд спільних дій сторін

Угода про співпрацю між ХОДА, обласною радою та Національним агентством з чітко регламентує ряд спільних дій сторін

«Угода не носить декларативний характер, вона чітко прописує ряд наших спільних дій. На сьогоднішній день ми можемо говорити про те, що кожен напрямок у нас розробляється у вигляді кластера – будь це сільське господарство чи відродження промисловості області. Те ж саме можна говорити і про інноваційний кластер, де будуть пропонуватися шляхи взаємодії з інвесторами», – зазначив під час брифінгу за підсумками підписання Угоди про співпрацю між ХОДА, обласною радою та Національним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він висловив надію, що, завдяки реалізації в Харкові даного пілотного проекту, буде можливо визначити, як інновації можна застосовувати в цілому по Україні.

У загальному підході визначені абсолютно чіткі етапи, відзначає глава Національного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.

Він підкреслив, що в Харкові сильно розвинена фармацевтична промисловість, що дає можливість об'єднати зусилля з реалізації нової програми по створенню новітніх інноваційних лікарських препаратів. Також Харків – один з визнаних центрів IT-галузі і центрів підготовки програмістів. В даний час ухвалений в першому читанні Закон про підтримку IT-сфери, який може бути адаптований з урахуванням ініціатив Харкова з розвитку IT-кластера.

«Ми бачимо величезний фронт спільної роботи, а головне – можливість відпрацювання української інноваційної моделі, тому що у нас є свої вихідні дані, і Харків не схожий ні на яке місто і ні на одну країну. Його конкурентні переваги потрібно закріпити спільною діяльністю», – заявив Семиноженко.
Також він повідомив, що в Харкові буде створено філіал фонду підтримки малого інноваційного бізнесу, який документально вже існує.