Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські майданчики будуть розглядатися для розміщення виробництва вітчизняних вакцин

Харківські майданчики будуть розглядатися для розміщення виробництва вітчизняних вакцин

Найближчим часом в Україні стартує попередня робота з організації виробництва вітчизняних вакцин. Відповідне доручення підписав Президент України Віктор Янукович. Як повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками підписання тристороннього договору про співробітництво в інноваційній сфері голова ХОДА Михайло Добкін, в якості майданчиків для розміщення цього виробництва будуть розглядатися і потужності непрацюючих підприємств Харківщини.

«На базі зниклих з економічною карти нашого регіону підприємств ми маємо сьогодні майданчики, які активно просуваємо для тих чи інших інвестиційних проектів. Одна з таких майданчиків знаходиться на базі Первомайського «Хімпрому», там є достатні енергетичні потужності, вода, газ, під'їзні шляхи. Також ще одна така площадка може бути на базі заводу «Серп і молот», і цей перелік можна доповнити ще двома-трьома пропозиціями. Найголовніше, що ми готові для того, щоб цей проект реалізовувався на території нашого регіону, за рахунок місцевих ресурсів забезпечити виконання всіх технічних умов», - підкреслив глава області.

Як зазначив Михайло Добкін, мова не йде про найближче майбутнє, оскільки реалізація проекту такого масштабу потребує немало часу.

«Тут буде задіяна наука і всі внутрішні можливості, тому що внутрішній ринок України дуже значний, але недостатній для того, щоб покладатися тільки на внутрішні резерви придбання цих вакцин. Треба думати про те, щоб поряд з виробництвом вакцин для внутрішнього ринку налагодити випуск препаратів, які будуть затребувані і за межами нашої країни», - підкреслив голова обласної адміністрації.