Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створено єдиний бібліотечно-інформаційний простір для дітей Харківщини

Створено єдиний бібліотечно-інформаційний простір для дітей Харківщини

27 січня у Харківській обласній бібліотеці для дітей відбулась урочиста церемонія відкриття Регіонального сайту дитячих бібліотек Харківської області   «Бібліомістечко – дитячий простір» (http://bibliomiste4ko.kharkiv.ua/)      Начальник Управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов дав високу оцінку проекту, відзначивши, що саме бібліотеки, бібліотечні працівники стоять в авангарді тих змін в нашій області, які зараз відбуваються, у тому числі в плані інформаційного забезпечення. А дитячі бібліотеки завдяки своїм особливим формам роботи привертають увагу до книги, яка незалежно від сучасних інформаційних технологій залишається основою для підростаючого покоління.      Створення цього сайту стало можливим завдяки гранту, який виграла бібліотека у квітні 2011 року в рамках програми «БІБЛІОМІСТ».

     Харківська обласна бібліотека для дітей – єдина в регіоні, чий проект став переможцем саме у Конкурсі співпраці з місцевими громадами програми «Бібліоміст».  Один з пріоритетних напрямків діяльності бібліотеки - це робота із дітьми з особливими потребами - деякі інтерактивні розділи сайту дозволять наблизити книгу, знання до кожної дитини.
   Захід відвідали інші партнери і гості – директор Харківської громадської організації «Центр реабілітації молодих інвалідів та членів їх сімей «Право вибору» В.А.Бутенко, президент громадського об’єднання «Вірю у тебе» Карлигаш Ракішева (Казахстан), деканат факультету бібліотекознавства та інформатики Харківської державної академії культури, а також завідуючі дитячими бібліотеками області, педагоги, читачі.
    Сайт допоможе бібліотекарям у підготовці власних грантових заявок, оскільки Харківською обласною бібліотекою для дітей заплановано проведення низки заходів, консультацій, тренінгів саме з цих питань. Проект «Бібліомістечко» дасть змогу консолідувати свої зусилля бібліотекам, розширити професійну компетенцію, поділитись досвідом, опанувати нові веб-сервіси для успішної роботи не тільки для читачів, а й разом з ними.