Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно разом з людьми працювати над побудовою ефективних громад

Необхідно разом з людьми працювати над побудовою ефективних громад

В Україні значна кількість місцевих громад настільки нечисленні, що не можуть ефективно працювати. Для вирішення цієї проблеми і зміцнення системи місцевого самоврядування на даний момент розглядається законопроект про укрупнення місцевих громад. Про це сьогодні в ході наради в Харкові з представниками Донецької, Харківської, Луганської, Сумської, Полтавської, Запорізької та Дніпропетровської областей повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк.

«Є області, в яких 86% територіальних громад чисельністю менше 500 осіб. Чи може реально існувати це місцеве самоврядування і ефективно управляти, надавати послуги своєму населенню? Однозначно ні. Тому сьогодні ми будемо розмовляти про проект закону щодо об'єднання громад, який зараз знаходиться у Верховній Раді. Нам потрібно працювати разом з людьми над побудовою ефективних самодостатніх громад», - підкреслив Анатолій Близнюк.

Також він звернув увагу на те, що органи місцевого самоврядування на всіх рівнях мають брати активну участь в роботі з оптимізації законодавства.

«У вас є свої юридичні служби, тому кожен з вас має аналізувати всі прорахунки і пропонувати свої варіанти. Саме цього вимагає від нас Президент. Нам потрібно вибудовувати єдині підходи у конструктивній бесіді», - підкреслив Міністр.