Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На IV Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» вже подано близько 30 конкурсних робіт

На IV Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» вже подано близько 30 конкурсних робіт

Триває прийом конкурсних робіт на IV Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень». Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, на даний момент вже подано близько 30 робіт. За її словами, цього року очікується більша кількість робіт українських режисерів, ніж на попередніх фестивалях.

«Було побажання голови оргкомітету фестивалю Михайла Добкіна, щоб було якомога більше робіт українських авторів. Ми завтра з такою пропозицією звернемося до інституту імені Карпенка-Карого і в Національний університет культури. Я думаю, що ті роботи, які будуть запропоновані, займуть гідне місце серед робіт учасників кінофестивалю», - зазначила начальник управління.

За її словами, також цього року очікується значна кількість робіт польських авторів.

«Ми багато працювали з Генеральним консульством республіки Польща, і коли ми спілкувалися минулого тижня з паном Гранатом, ми вирішили, що потрібно розвивати тему саме польських кінематографістів. Це будуть роботи молодих кінематографістів з Польщі, також ми чекаємо звідти одного з почесних гостей», - повідомила Вікторія Маренич.

Також вона підкреслила, що велику частину учасників передбачувано складуть студенти різних вузів.

«У нас щороку величезна кількість студентських робіт. Ми спеціально відсилаємо листи-запрошення до вузів, щоб студенти відреагували на наш конкурс, тому що «Харьковская сирень», - це майданчик для молодих», - підкреслила Вікторія Маренич.