Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Триває підготовка Харківщини до весняно-польових робіт

Триває підготовка Харківщини до весняно-польових робіт

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області триває активна підготовка до весняно-польових робіт. Зокрема, мова йде про закупівлю посівного матеріалу, а також мінеральних добрив.

«Сьогодні потрібно думати про те, як заготовити в достатній кількості якісного насіння з розрахунку не менше ніж на 30% пересіву. Зокрема, нам наразі не вистачає насіння кукурудзи та ячменю по деяких районах. Також потрібно подумати над структурою посівних площ, заготовити достатню кількість мінеральних добрив, адже цього року наші озимі потрібно буде підгодувати азотними добривами не менше двох разів. А у нас на сьогоднішній день забезпеченість ними тільки на 24%», - підкреслив заступник керівника області.

Також, за його словами, триває закупівля дизельного палива і бензину, засобів захисту рослин, техніки.

«В цілому на 2012 рік ми ставимо амбітні плани. Ви розумієте, що рік непростий, тому що в 2011 році у нас була дуже складна осінь. Тим не менше, ми посіяли озимих на 25 тисяч гектар більше, ніж у попередньому році (502,3 тис.га), також на Харківщині посіяно в два рази більше жита, ніж у попередньому році (19,2 тис.га).