Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки впровадженню енергозберігаючих заходів у 2011 році на Харківщині було заощаджено 262,5 млн. грн.

Завдяки впровадженню енергозберігаючих заходів у 2011 році на Харківщині було заощаджено 262,5 млн. грн.

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного радіо перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, протягом 2011 року в господарському комплексі та бюджетній сфері області, за попередніми даними, було впроваджено 2415 енергозберігаючих заходів на загальну суму 397 млн. грн. На їх впровадження витрачено 318 млн.грн. власних коштів підприємств, 13,5 млн.грн. з місцевих бюджетів та 3,3 млн.грн. з інших джерел.

За його словами, внаслідок цих заходів в Харківській області була досягнута економія паливно-енергетичних ресурсів, в тому числі: природного газу – 56 млн. куб. м, електроенергії – 134 млн. кВт/годин, теплової енергії – 507 тис. Гкал, вугілля – 34 тис. т і нафтопродуктів – 31 тис. т, всього – 257 тис. умовних одиниць палива. При цьому заощаджено 262,5 млн. грн.

«Майже у всіх районах області розроблені і погоджені програми підвищення ефективності та зменшення споживання енергоресурсів. Безумовно, в першу чергу ми працюємо з бюджетними закладами та підприємствами, які безпосередньо мають відношення до бюджетної сфери. Ми намагаємось зараз ставити нове обладнання в школах, дитячих садках, лікарнях, поліклініках, будинках культури. А зекономлені кошти направимо на інші потреби – на ремонт шкіл і лікарень та оновлення їх матеріальної бази», – підкреслив Валентин Дулуб.