Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області немає проблем із забезпеченням інсулінами як вітчизняного, так і імпортного виробництва

В області немає проблем із забезпеченням інсулінами як вітчизняного, так і імпортного виробництва

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 1 січня 2012 року в області мешкає 73 тис. 112 людей, які хворіють на цукровий діабет, з них 14 265 – інсулінозалежних (58% мешкають у м.Харкові). «Для повного забезпечення потреби мешканців області в інсулінах на цей рік необхідно 45 млн.грн. Ми отримали субвенцію з державного бюджету у розмірі 36 млн.грн., яка пропорційно кількості хворих розподілена між Харковом та областю. Кошти, яких не вистачає, будуть виділятися місцевими бюджетами протягом року», - зазначив Ігор Шурма.

Він також підкреслив, що після децентралізації закупівель проблем з забезпеченням інсулінами як вітчизняного, так і імпортного виробництва в області немає.

«При призначенні інсулінів застосовується індивідуальний підхід для кожного хворого. В області та місті працюють спеціальні комісії, які призначають людям той чи інший вид інсуліну. В області ми розповсюдили досвід, який раніше напрацювали у м.Харкові. Процедура призначення проходить прозоро, сформований реєстр хворих, який затверджується на сесіях міської та обласної рад, для конкретних людей виділяються конкретні інсуліни», - зазначив заступник голови ХОДА.