Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Чугуївському районі відбувся 18-й відкритий фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар»

В Чугуївському районі відбувся 18-й відкритий фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар»

20-21 січня 2012р. в Чугуївському районі відбувся 18-й відкритий фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар». Організаторами фестивалю виступили Чугуївська райдержадміністрація під головуванням Володимира Лобойченка, Чугуївська районна рада – голова Ігор Сторожев, Чугуївська міська рада і міський голова Галина Мінаєва. Щорічно на фестивалі збираються любителі пісенної поезії з різних міст України, Росії та інших країн. Цього разу на Чугуївщину приїхали клуби авторської пісні та окремі виконавці з Москви, Воронежа, Курська, Липецька, Сімферополя, Запоріжжя, Рівного, Києва, Харкова і міст Донбасу.

20 січня в будинку культури селища Есхар Чугуївського району відбувся гостьовий концерт, на якому продемонстрували свої таланти і майстерність члени журі, керівники творчих майстерень, лауреати різних фестивалів авторської пісні. Наступного дня в Чугуївському районному будинку культури відбулися творчі майстерні. Всі бажаючі мали можливість продемонструвати свою поетичну творчість, вміння співати пісні. В результаті відбіркового прослуховування було обрано кращих.

Компетентне журі під головуванням харків'янина Юрія Чайки визначило переможців у різних номінаціях: кращий виконавець – Ольга Воротинцева із Дніпропетровська, автор віршів – Віктор Пугачов з Києва, автор пісні – Юрій Бережной з міста Красний Донець, ансамбль – дует Анастасії Шаповалової та Ірини Федорової з Харкова. Як юний бард відзначена 12-річна Настя Міхно з Чугуєва. Приз глядацьких симпатій завоювала Наталія Гоняйло із Сєвєродонецька та спеціальним призом організаційного комітету нагороджена поетеса Ольга Ясенева. Членом журі Анатолієм Книгіним були особливо виділені талановиті Анастасія Шаповалова та Юрій Бережной.

Лауреатам вручено дипломи та призи відкритого фестивалю авторської пісні «Зимовий Есхар-2012». Фестиваль вдався, він став справжнім святом пісні та поезії.