Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 7 млн.грн. освоєно в 2011 році в рамках реалізації Програми модернізації комунальної теплоенергетики Харківської області

Більше 7 млн.грн. освоєно в 2011 році в рамках реалізації Програми модернізації комунальної теплоенергетики Харківської області

«У 2011 році затверджено Програму модернізації комунальної теплоенергетики Харківської області на 2011-2015 роки. Це дуже важлива програма для Харківської області. Вона передбачає модернізацію існуючого теплогенеруючого обладнання, заміну застарілих і реконструкцію малоефективних котлів, впровадження нових енергозберігаючих технологій та альтернативного палива. Завдання, яке ми поставили перед собою, - зменшити споживання природного газу приблизно на 30%», - повідомив сьогодні на прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

У 2011 році на реалізацію пілотних проектів у сфері теплопостачання в Харківській області було виділено 7,2 млн. грн., у тому числі з держбюджету - 5,7 млн. грн. За рахунок цих коштів ліквідовано 4 вбудовані котельні в м. Харкові з підключенням споживачів до централізованої системи теплопостачання, проведена реконструкція систем теплопостачання мікрорайону залізничного вокзалу в м. Зміїв з впровадженням енергозберігаючого обладнання, а також системи теплопостачання в смт. Бірки Зміївського району із закриттям Центральної котельні.

Валентин Дулуб також повідомив, що Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження Україні в 2011 році відібрані проекти по Харківській області на суму 6,4 млн. грн., в тому числі по житлово-комунальній сфері на 4,4 млн.грн. «До теперішнього часу не визначені терміни фінансування зазначених об'єктів. Харківська область перша подала свої проекти, і ми сподіваємося, що найближчим часом ці дуже корисні проекти будуть профінансовані», - підкреслив перший віце-губернатор.