Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області більше 106 тис. сімей отримують житлову субсидію

В Харківській області більше 106 тис. сімей отримують житлову субсидію

Станом на 1 січня 2012 року в Харківській області 106,4 тис. сімей (кожна десята сім’я) отримує житлову субсидію. Сума витрат на надання субсидій у 2011 році склала 181,1 млн. грн., що більше ніж у 2010 році на 64,5 млн. грн. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Олена Захуцька. За її інформацією, середній розмір субсидій по оплаті за житлово-комунальні послуги у 2011 році збільшився на 21% та склав у грудні 2011 року 292,09 грн. (у грудні 2010 року середній розмір субсидій складав 240,64 грн.).

Олена Захуцька також підкреслила, що робота органів праці та соціального захисту населення по прийому громадян, які звертаються за призначенням житлових субсидій та різних видів державної соціальної допомоги, організована за єдиною технологією. Призначення житлових субсидій здійснюється за спрощеним порядком, тобто громадянин подає лише заяву, декларацію про доходи і майновий стан, а також довідки про доходи працюючих осіб, які зареєстровані у житловому приміщенні.

Решту даних, необхідних для призначення субсидій, органи праці та соціального захисту населення отримують самостійно. З цією метою налагоджена взаємодія з організаціями, що надають житлово-комунальні послуги, органами державної податкової служби, підрозділами Державтоінспекції, бюро технічної інвентаризації, органами державної контрольно-ревізійної служби, іншими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.