Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році Харківщина продовжить реалізацію своєї євроінтеграційної програми

У 2012 році Харківщина продовжить реалізацію своєї євроінтеграційної програми

Як повідомив начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Анатолій Педешко, в 2012 році буде продовжено роботу з євроінтеграції Харківської області. Зокрема, планується провести кілька традиційних заходів, націлених на ознайомлення жителів області з роботою Європейського Союзу, а також перспективами України щодо вступу в нього.

«Ми традиційно проводимо День євроінтеграції, в рамках якого різні заходи організовуються в школах і університетах. Зокрема, мова йде про спілкування з представниками Євросоюзу, які мають інтерес в нашій країні і в нашій області. Крім цього у нас буде дуже насичений травень, коли ми майже 2 тижні будемо відзначати Дні Європи», - повідомив Анатолій Педешко.

За його словами, Дні Європи - це традиційний захід, що проводиться в Харківській області дуже активно.

«У 2011 році заходи організовувалися у всіх районах області за відповідним планом. Також у Харкові відбулися політичні дебати, в яких взяли участь багато політичних діячів. У ході дебатів обговорювалося безліч моментів, пов'язаних з євроінтеграцією на сьогоднішній день, зокрема, проблема створення відповідних умов для вступу України в ЄС, а також ті пропозиції, які висуває Євросоюз для нашої держави», - зазначив Анатолій Педешко.