Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулася нарада з питань роботи дозвільних центрів у районах і містах Харківської області

Відбулася нарада з питань роботи дозвільних центрів у районах і містах Харківської області

Сьогодні відбулася нарада з питань роботи дозвільних центрів у районах і містах Харківської області під головуванням заступника голови – керівника апарату ХОДА Василя Хоми. У засіданні взяли участь начальник Головного управління економіки облдержадміністрації Сергій Авершин, керівники територіальних дозвільних органів, керівники райдержадміністрацій та міських рад, адміністратори районних та міських дозвільних центрів. В ході наради було розглянуте питання про введення видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності в районних і міських дозвільних центрах, у тому числі – в Єдиному дозвільному центрі м. Харків.

«З 1 січня набув чинності Закон України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності». Основна принципова зміна, що сталася в законодавстві, полягає в тому, що відповідно до цього закону видача документів дозвільного характеру здійснюється тільки в дозвільних центрах і виключно через державних адміністраторів. Також перелік цих документів був збільшений», – зазначив Сергій Авершин.

За його словами, 29 грудня відбулася Всеукраїнська селекторна нарада, де Харківська область була названа в числі кращих з питання роботи дозвільних центрів. Також в ході селектора Кабінетом міністрів було визначено коло завдань для регіонів. Зокрема, забезпечити оптимальну кількість державних адміністраторів у дозвільних центрах, забезпечити їх необхідним обладнанням і програмним забезпеченням, розробити та затвердити регламент місцевих дозвільних органів та інформаційні картки, а також здійснити підключення місцевих та регіональних дозвільних центрів до системи електронного документообігу та автоматизованого обміну даними.

Начальник Головного управління економіки повідомив, що для виконання цих доручень в області вже вжиті необхідні заходи. Також з 1 січня ХОДА спільно з районами забезпечується моніторинг діяльності дозвільних центрів регіону, який довів, що щодня кількість звернень збільшується майже на 100%.

Сергій Авершин акцентував увагу присутніх на тому, що необхідна плідна послідовна робота щодо забезпечення безперебійної та якісної роботи дозвільних центрів. «Наше основне завдання – забезпечити зручність людям, відсутність черг у дозвільних центрах і чітку, злагоджену роботу всіх адміністраторів», – заявив він.