Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Якщо ви вирішили самостійно влаштувати феєрверк - дотримуйтесь правил безпеки

Якщо ви вирішили самостійно влаштувати феєрверк - дотримуйтесь правил безпеки

У зв’язку з збільшенням випадків травмування неякісними піротехнічними виробами підчас святкування Новорічних свят Головне управління з питань надзвичайних ситуацій нагадує правила безпеки: -не використовуйте піротехніку з дефектами; не можна носити піротехнічні іграшки в кишенях; не можна спалювати їх у багатті; не можна розбирати вироби та піддавати їх механічним впливам; не можна працювати з піротехнічними виробами в нетверезому стані;

- не можна курити, працюючи з піротехнікою;
- зберігайте піротехнічні вироби у недоступному для дітей місці;
- не допускайте відкритого вогню у приміщенні, де зберігаються вироби;
- розташовуйте їх подалі від обігрівальних приладів;
- не використовуйте піротехнічні засоби для ігор, а застосовуйте тільки за призначенням;
- чітко дотримуйтесь інструкцій, які повинні мати всі піротехнічні засоби.
Місце для феєрверка слід вибрати завчасно. В ідеальному випадку це має бути великий відкритий майданчик (двір, скверик або галявина), вільний від дерев та будівель. Також слід уважно оглянути вибране місце, подивившись, чи немає поруч (у радіусі 50 м) пожежонебезпечних об'єктів, автостоянок, лікарень. Якщо феєрверк влаштовується за містом, поблизу не повинно бути опалого листя, сухої трави або сіна.
Глядачів розташуйте на відстані 20-25 м від пускового майданчика, обов'язково з навітряного боку, щоб вітер не зносив на них дим і неспалені частини піротехнічних засобів.

Повний текст  звернення тут.