Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році Харківська область отримала максимальну кількість державних субвенцій за останні роки

У 2011 році Харківська область отримала максимальну кількість державних субвенцій за останні роки

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянников, в 2011 році Харківська область отримала з державного бюджету значні суми на різні галузі. «Цього року ми отримали 126 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток, 100 мільйонів гривень на метрополітен і 122 мільйони гривень на дороги - це вже 350 мільйонів, а це далеко не все. Я працюю вже більше 10 років, але я не пам'ятаю, щоб раніше нам такі гроші виділяла держава, раніше ми отримували по 30-40 мільйонів гривень на рік», - підкреслив Сергій Овсянников.

За його словами, в 2012 році Харківщина також очікує значних сум по субвенціях від держави. Зокрема, мова йде про субвенції на соціально-економічний розвиток.

«Поки немає субвенції на соціально-економічний розвиток. На сьогоднішній день 2,5 мільярда гривень залишилося у державному бюджеті нерозподіленими на соціально-економічний розвиток регіонів. Ми будемо працювати з Міністерством економіки та Мінфіном для того, щоб якомога більше отримати цих коштів та спрямувати їх на нашу соціально-культурну сферу. Взагалі ми прийняли зараз бюджет в його основних показниках, які нам довело Міністерство фінансів, але це точка відліку, від якої ми будемо відштовхуватися. Ми будемо отримувати ще додаткові субвенції, дотації, і таким чином наш бюджет до кінця року буде збільшуватися», - зазначив Сергій Овсянников.