Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Викладачі художніх шкіл Харківщини показали на що вони самі здатні як художники

Викладачі художніх шкіл Харківщини показали на що вони самі здатні як художники

Роботи 57 викладачів різноманітних технік і жанрів: графіка, живопис, батік і скульптура, ікони, лакова мініатюра, кераміка, вишивка і писанки, техніка валяння можна побачити на виставці «Різдвяний подарунок Слобожанщині», що відкрилася 22 грудня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й пов.) обласного центру культури і мистецтва. «Зараз наш регіон є лідером в естетичному вихованні в цілому по Україні, і методичні рекомендації наших закладів є затребуваними у всіх регіонах Україні. З кожним роком у нас поліпшується матеріально-технічна база цих шкіл,- підкреслив під час відкриття виставки начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. - Досі у нас викладачі незаслужено залишалися в тіні. На першому плані були талановиті діти, і сьогодні цю ситуацію ми виправляємо, і вшановуємо викладачів. Таке враження, що ми потрапили в казку. Всі роботи чудові, вони своєрідні. Кожен відвідувач виставки може знайти картину до душі».

«Ця виставка унікальна, адже традиційно проводяться виставки дітей, а тут вперше ми можемо побачити, на що здатні викладачі художніх шкіл та шкіл естетичного виховання, хто вчить наших дітей, наскільки високий рівень їхньої майстерності. І судячи з того, що ми сьогодні бачимо, можна бути спокійними за майбутнє наших дітей і наше майбутнє», - зазначила директор обласного центру культури і мистецтва Тетяна Іщенко. Експозиція буде відкрита до 14 січня.

Адреса галереї: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи), час роботи: ВТ - СБ, 11:00 - 19:00, без перерви.

Теги