Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджено рекомендації роботи для ЗМІ та інтернет-ресурсів, орієнтованих на дитячу аудиторію

Затверджено рекомендації роботи для ЗМІ та інтернет-ресурсів, орієнтованих на дитячу аудиторію

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі затвердила рекомендації роботи для ЗМІ та інтернет-ресурсів, основною аудиторією яких є діти. Зокрема, в рекомендаціях враховані вимоги до змістового наповнення ресурсів, їх візуального оформлення, норм безпеки, а також правила етики для журналістів при роботі з дітьми в ході збору матеріалу.

У першу чергу, як зазначено в Рекомендаціях, дитячі інтернет-ресурси мають враховувати характер сприйняття інформації дітьми і не розміщувати на своїх сторінках пропаганди насильства і жорстокості, віддавати перевагу матеріалам, корисним для інтелектуального, психічного та етичного розвитку дітей, викладеним згідно з правилами правопису. Крім цього дитячі інтернет-ресурси мають гарантувати безпеку особистих даних дитини і публікувати їх тільки з дозволу батьків. Також бажано утримання від агресивної реклами, великої кількості графіки та анімації, що ускладнює сприйняття інформації.

Що стосується журналістів, що працюють з дітьми, то їм Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі рекомендує уникати сенсаційної подачі матеріалів, що стосуються дітей, оскільки це може негативно позначитися на дитячій психіці, ретельно перевіряти інформацію, надану дітьми, використовувати тільки законні методи збору інформації та ілюстративного матеріалу. Крім цього бажаним є надання дітям можливості самостійно висловлювати свою думку в ЗМІ.

Теги