Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діяльність театрів в Харківській області буде оптимізовано

Діяльність театрів в Харківській області буде оптимізовано

На фінансування театрів Харківської області у 2011 році витрачено близько 60 мільйонів гривень. Як зазначив сьогодні в ході в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін, це значна сума для бюджету Харківщини в умовах суворої економії. За словами керівника області, робота театрів в регіоні потребує оптимізації, яку обов'язково буде проведено найближчим часом.

«Одні театри забезпечують себе своєю діяльністю на 40%, інші - на 6%. У одних заповнюваність залу 70%, в інших - 30%. Про що говорить заповнюваність залу в 30% - не готові люди споживати той продукт, який виробляється цим творчим колективом. Необхідно оптимізувати діяльність театрів таким чином, щоб державі не обходилося так дорого те, що не користується великим попитом у суспільства. І ми будемо продовжувати роботу з наведення порядку в цьому напрямку, незважаючи на всі спроби збити нас з цього шляху», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, у сфері культури є безліч об'єктів, які більше потребують фінансування і більше затребувані суспільством, ніж театри. Зокрема, мова йде про сільські і селищні клуби.

«Уявіть, скільки на 60 мільйонів гривень можна відремонтувати клубів, які затребувані і стоять із забитими вікнами, в яких протікають дахи і які фінансуються за залишковим принципом. Я не за те, щоб закривати театри, я за те, щоб вони працювали і фінансувалися рівно настільки, наскільки вони сьогодні готові давати суспільству затребуваний продукт», - заявив глава області.