Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чорнобильці самостійно здатні розібратися зі своїми проблемами без адвокатів з різних політичних сил. Михайло Добкін

Чорнобильці самостійно здатні розібратися зі своїми проблемами без адвокатів з різних політичних сил. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, втручання деяких політичних сил в проблеми чорнобильців лише заважає їх вирішенню. «Там «свободівці» стоять з прапорами, займаючись проблемами чорнобильців, тут БЮТ використовує трибуну сесії, на якій потрібно розглянути питання, що стосуються життєзабезпечення цілого регіону. Чорнобильці самостійно здатні розібратися зі своїми проблемами без адвокатів з різних політичних сил», - зазначив він.

За словами керівника області, подібні популістські акції вже не раз здійснювалися в Україні, і негативні наслідки таких втручань доводиться усувати до цих пір.

«Складні процеси, які сьогодні відбуваються за різними напрямками і в країні, і в області, пов'язані в першу чергу з популістською політикою, яка проводилася з 2005 по кінець 2009 року. Ми можемо з вами згадати безліч прикладів, коли людей намагалися купити дешевими обіцянками безкоштовних актів на землю, «Юлиною тисячею», прийняттям різних рішень уряду, які не були підкріплені фінансово. Сьогодні ми з вами стоїмо перед вирішенням дуже непростої проблеми: як нам черговий популізм Юлії Тимошенко і загравання з сусідньою державою переварити в державному бюджеті. І ціна її популізму - 418 доларів за тисячу кубічних метрів газу. І їх платити всім - і чорнобильцям, і пенсіонерам, і тим, хто працює сьогодні», - підкреслив Михайло Добкін.