Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Різдвяні писанки і ляльки-мотанки у вигляді янголят покажуть на виставці "Казкова зима"

Різдвяні писанки і ляльки-мотанки у вигляді янголят покажуть на виставці "Казкова зима"

Як українці традиційно прикрашали будинки до зимових свят, чим відрізняються різдвяні писанки від великодніх, які фарби використовували для зимового петриківського розпису і як зробити традиційну ляльку-мотанку-янголятка, - про це можна дізнатися на виставці "Казкова зима". Вона відкриється 20 грудня і триватиме до 20 січня 2012 року в обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва. Основною ідеєю проведення виставки є збереження і відродження стародавніх народних традицій та фольклору зимового циклу. Тут можна буде побачити різноманітні вироби сучасного декоративно-ужиткового мистецтва новорічної та різдвяної тематики: ялинка сплетена з лози, дерев’яні іграшки, ляльки-мотанки, різдвяні писанки.

Відкриття виставки - 20 грудня о 16.00 за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62. Графік роботи: з 10.00 до 17.30 (понеділок - субота).
У програмі відкриття - театралізоване дійство, підготовлене зразковим етнографічним колективом "Мережка" Центру дитячої та юнацької творчості під керівництвом Мирослави Семенової.