Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

2011 рік був максимально вдалим для сільського господарства Харківської області

2011 рік був максимально вдалим для сільського господарства Харківської області

Говорячи про сільське господарство Харківської області, в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що цей рік для сільського господарства був максимально вдалим – в області було зібрано один з кращих врожаїв за всі роки незалежності. Харківщина показала 145% приросту сільськогосподарської продукції – це найкращий результат в Україні. «Наступного року буде дуже важко підтримувати на належному рівні і якість, і кількість врожаю, тому що на сьогоднішній момент погодні умови зробили свою недобре діло, і частина площ озимих просто загинула. Але завдяки тому, що в цьому році посіви були зроблені на більших площах, ніж планувалося, є надія, що ми зможемо і в наступному році повністю виконати всі завдання в галузі сільського господарства, які ставить перед нами держава», – зазначив губернатор.

Він заявив, що завдяки Меморандуму, який підписаний між хлібовиробниками та облдержадміністрацією, і запасам зерна і борошна, до наступного маркетингового року ціна на соціальні сорти хліба залишиться без змін.

Також Михайло Добкін наголосив, що у наступному році буде реалізовано проект з вирощування овочів і в теплицях, і у відкритому грунті.