Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Регіональний перинатальний центр планують відкрити до 30 грудня 2011 року

Регіональний перинатальний центр планують відкрити до 30 грудня 2011 року

«Ми виконаємо доручення Президента України Віктора Януковича і до 30 грудня цього року регіональний перинатальний центр при Обласній клінічній лікарні буде відкрито», - про це сьогодні заявив Михайло Добкін після відкриття Липецького терапевтичного відділення Мерефянської центральної районної лікарні.

Довідка. Обласний перинатальний центр ІІІ рівня у своїй структурі матиме 140 ліжок. Він розташовується на 4-х поверхах навчально-діагностичного корпусу обласної клінічної лікарні, який є крилом основного лікувального корпусу установи. Унікальність нового перинатального центру буде полягати в тому, що тут зможуть надавати медичну допомогу вагітним, породіллям, роділлям та новонародженим, які мають патології і потребують спеціалізованого лікування.

До структури перинатального центру входитимуть: жіноча консультація, акушерський блок на 90 ліжок, гінекологічний блок на 30 ліжок, неонатологічний і педіатричний блок на 60 ліжок, виїзна акушерсько-гінекологічна бригада для надання екстреної допомоги.

Вартість проектно – кошторисної документації складає 1000,0 тис. грн., вартість будівельно – монтажних робіт – 22852,2 тис. грн., в т.ч. з державного бюджету – 18000,0 тис. грн., з місцевого бюджету – 4852,2 тис. грн.

Вартість технічного обґрунтування на медичне обладнання для дооснащення регіонального перинатального центру з державного бюджету складає 17000,0 тис. грн.