Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тисячу ліквідаторів Чорнобильської аварії буде нагороджено Слобожанською почесною відзнакою «Чорнобильська пошана»

Тисячу ліквідаторів Чорнобильської аварії буде нагороджено Слобожанською почесною відзнакою «Чорнобильська пошана»

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС тисячу ліквідаторів із Харківщини буде нагороджено Слобожанською почесною відзнакою «Чорнобильська пошана». Для цих цілей залучено 200 тисяч гривень позабюджетних коштів. Окрім цього 14 грудня планується провести заключний гала-концерт Фестивалю Чорнобильської пісні. Про це сьогодні повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

За його словами, в рамках відзначення роковин Чорнобильскої катастрофи цього квітня за рахунок обласного бюджету 25 дітям-сиротам було надано матеріальну допомогу обсягом 500 гривень на загальну суму 12,5 тисяч гривень, і по 300 гривень 162 дітям-інвалідам на суму 48,6 тисяч гривень. Також по 300 гривень отримали 997 дружин померлих чорнобильців, на що було витрачено 299,1 тисяч гривень.

Як повідомив Ігор Шурма, до 14 грудня поточного року по 300 гривень матеріальної допомоги отримають 36 дружин померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, а також по 500 гривень буде виплачено 459 ліквідаторам, які були задіяні в роботах 1986 року. Загалом сума виплат матеріальної допомоги громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильскої катастрофи, до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та відзначення річниці аварії становить 622 тисячі гривень.