Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року» визначила головні пріоритети для розвитку регіону

«Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року» визначила головні пріоритети для розвитку регіону

«Рік тому ми прийняли «Стратегію сталого розвитку Харківської області до 2020 року», яка за своєю суттю є стратегією інноваційного розвитку нашого регіону. Вона визначила три головні пріоритети в нашій роботі: забезпечення високої якості життя жителів області, стійке зростання економіки регіону, поліпшення екології», - зауважив у ході Міжнародної інвестиційної конференції губернатор Харківщини Михайло Добкін.

Причому, за словами голови ХОДА, найважливіша увага в стратегії приділена не тільки ефективному використанню переваг, що є у регіону: вигідного географічного положення, багатих природних ресурсів, розвиненої економічної інфраструктури, соціальної стабільності, невичерпного людського капіталу. У документі зроблено акцент на розробці конкретних інвестиційних проектів по кожному з найбільш важливих і перспективних напрямів розвитку.

«В нашій стратегії з'явилися регіональні проекти: агропромисловий кластер «Село майбутнього», технополіс «П`ятихатки», українсько-російський технопарк «Слобожанщина», ІТ-парк «Інтелектроніка», індустріальний парк «Рогань», створення комплексу по переробці твердих побутових відходів та будівництво Харківського регіонального оптового ринку сільськогосподарської продукції «Лелека», - додав Михайло Добкін.

Окрім цього, в «Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року» зроблено наголос: на поліпшенні інвестиційного клімату; підвищенні компетентності менеджерів; застосуванні кластерного підходу до підвищення конкурентоспроможності; нетворкінгу – встановленню довготривалих ділових контактів з партнерами не тільки в Україні, але і за кордоном.