Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Львів-Харків: співпраця триває – прем’єра у Львові

Львів-Харків: співпраця триває – прем’єра у Львові

5 грудня за підтримки управління культури Львівської облдержадміністрації в одній концертній програмі на сцені Львівської обласної філармонії прозвучала музика митців, що належать двом різним культурним полюсам України – Олександр Козаренко творить та проживає у місті Львові, а Юрій Алжнєв своє мистецтво вершить у Харкові. Виконуваним твором була “Симфонія ланів” Юрія Алжнєва. Цей значний за своїми масштабами музичний конгломерат, має в основі два, так звані, ключі. Один – це фраза з “Велесевої книги”, а другий – фраза-епіграф Тараса Шевченка “Народе мій, хто тебе не мучив?..”.

На відміну від “Співанки” Олександра Козаренка, Юрій Алжнєв у власному композиторському задумі проводить розвиток від трагізму до просвітлених дзвонів, а відтак – до теми веснянки, яка за своїм значенням символізує радість буття.

Виконавцями програми цього музичного вечора був колектив Галицького академічного камерного хору під керуванням народного артиста України Василя Яциняка та студентський симфонічний оркестр Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка під керівництвом залуженої артистки України Зінаїди Остафійчук.