Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віталій Алексейчук привітав інвалідів з Міжнародним днем людей з обмеженими можливостями

Віталій Алексейчук привітав інвалідів з Міжнародним днем людей з обмеженими можливостями

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету відбулись урочистості з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями. Присутніх у залі привітав зі святом заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Він передав вітання голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, побажав міцного здоров’я інвалідам та їхнім родинам та вручив почесні нагороди облдержадміністрації та облради за вагомий особистий внесок у справу забезпечення соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями.

«Сьогодні з боку держави і облдержадміністрації приділяється багато уваги інвалідам. Ми хочемо зробити все, щоб ви не відчували своїх вад і почували себе як всі люди на землі, – зазначив Віталій Алексейчук. – Що б ми не робили, але якщо ми не будемо підтримувати інвалідів духовно, піклуватися, приділяти стільки уваги, скільки ці люди потребують, вони ніколи не будуть добре себе почувати. Вважаю, що всім суспільством треба підтримати інвалідів, частіше спілкуватися з ними і дізнаватися, чого вони сьогодні найбільше потребують і яка їм потрібна допомога».

Заступник губернатора оглянув виставку робіт інвалідів, які працюють на харківських підприємствах, та зазначив, що сьогодні це одна з найкращих продукцій легкої промисловості. Також він повідомив, що у бюджеті 2012 року передбачено на підтримку інвалідів 417 млн. грн. 

«Україна – хороша здорова держава, але саме українські паралімпійці – чемпіони світу, і вони приклад для нас. Всім людям треба підтягуватися до їхнього рівня, щоб показувати такі результати, які демонструють сьогодні інваліди», – наголосив Віталій Алексейчук.

Для інвалідів Харківщини виступили ансамбль народного танцю «Закаблуки» та гурт «Кобза».