Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Литвиним

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Литвиним

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Литвиним. У зустрічі також взяли участь голова Харківської облради Сергій Чернов, Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат і заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Михайло Добкін привітав пана Посла в Харкові і підкреслив, що останнім часом у Харківської області складаються дуже теплі і дружні взаємини із Республікою Польща та її окремими містами. Також він відзначив допомогу Польщі в євроінтеграції України.

«Я сподіваюся, що те, що Польща сьогодні робить для України в плані європейської інтеграції, дасть свої плоди. Сьогодні всі говорять, що Україна максимально наблизилася до Європи за всю свою історію. Цю позицію не можна втратити. І серед тих друзів, які нам в цьому допомагають, на першому місці Республіка Польща», – заявив губернатор.

Зі свого боку Генрік Литвин висловив вдячність за ту роботу по підтримці в належному стані Українсько-польського меморіалу пам'яті жертв тоталітарного режиму, яку проводить харківські обласна і міська влада. Посол особливо відзначив, що на кладовищі наведено ідеальний порядок і воно знаходиться в дуже хорошому стані.

«Харків – це таке місце, яке сьогодні символічно з'єднує всі актуальне і важливе у відносинах Польщі та Україні, - підкреслив Посол. - Харків - це місце, де дуже добре розвивається співробітництво польської громади з регіональною владою, де дуже добре розвиваються міжрегіональні контакти Харкова з містами Польщі та Харківської області з Великопольським воєводством. Тут ефективно працює наше Генконсульство. Це місце можна показувати як приклад успішної співпраці між Польщею та Україною».

На завершення зустрічі сторони обмінялися подарунками. Михайло Добкін передав католицьку біблію польською мовою, видану у Кракові в 1887 році, карту інвестиційної привабливості регіону та пам'ятний фотоальбом з видами Харкова. Посол Польщі вручив керівникам області пам'ятні подарунки.