Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Залучені за дев'ять місяців поточного року інвестиції практично повністю спрямовані в реальний сектор

Залучені за дев'ять місяців поточного року інвестиції практично повністю спрямовані в реальний сектор

«В умовах жорсткої конкуренції за інвестора в світі, який сьогодні в умовах кризи надзвичайно обережний, я оптимістичний по відношенню до рідного регіону - такої кількості зустрічей з іноземними бізнес-делегаціями, торгпредставництвами, послами, консулами в історії Харківщини не було. Цього року їх було 117, і кількість, впевнений, перейде в якість. Зазначу, що в поточному році змінилася галузева структура залучених інвестицій. Інвестиції, залучені за 9 місяців, практично повністю спрямовані на розвиток реального сектора економіки», - сказав у своєму виступі в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації віце-губернатор Юрій Сапронов.

Він повідомив, що за підсумками 9 місяців область залишається в трійці лідерів за показником обсягу залучених прямих іноземних інвестицій: на 1 жовтня їх загальний обсяг склав 2776,6 млн.дол.США, що в перерахунку на 1 жителя становить 1011 дол.США. В абсолютному вираженні на 1 листопада Харківщина має приріст прямих іноземних інвестицій трохи більше 100 млн. доларів, тоді як третина регіонів України мають відтік ПІІ.

«Обсяг інвестицій в основний капітал, які були освоєні підприємствами та організаціями області за 9 місяців поточного року, склав 6 млрд. грн., або 126% до капіталовкладень 9 місяців минулого року. Харківська область займає 7 місце за обсягами інвестицій, за темпами зростання - 9 місце», - сказав Юрій Сапронов.