Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У кожному районі має бути створена система управління спортивною інфраструктурою

У кожному районі має бути створена система управління спортивною інфраструктурою

У 2003 році було ухвалено рішення про створення Центру фізичної культури «Спорт для всіх». Це організація, яка повинна в сучасних умовах замінити численні спортивні товариства, на розвиток яких у минулому виділялися бюджетні кошти.   Про це повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, сьогодні в районах області активно розвивається спортивна інфраструктура, і всі об'єкти повинні перебувати на балансі районних КП «Спорт для всіх», тому що недостатньо відкрити новий спортивно-оздоровчий комплекс - необхідна організація, яка буде в подальшому їм управляти. 

«Необхідна єдина організація, яка має можливість ведення господарської діяльності, що могла б організовувати і забезпечувати доступ до спортивних споруд та організовувати заняття фізкультурою для всього населення, а не тільки окремих категорій. «Спорт для всіх» – структура, яка буде централізовано фінансуватися і розвивати спортивну інфраструктуру в усьому регіоні», – зазначив Євген Савін.

Заступник губернатора звернувся з проханням створити відповідні підприємства до тих, хто ще цього не зробив.

Звертаючись до голів районних адміністрацій, районних рад і мерів міст, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив: «Ваше завдання – створити умови для того, щоб могли займатися спортом бізнесмени, пенсіонери та інші люди, у яких є таке бажання. Для цього необхідно об'єднати підприємців, політиків і керівників підприємств будь-якої форми власності. Якщо ви не створите систему управління спортивною інфраструктурою свого району чи міста, то не досягнете результатів. Показувати хороші результати тільки в сільському господарстві недостатньо».