Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині прагнуть до інноваційних підходів і не бояться вирішувати складні питання

На Харківщині прагнуть до інноваційних підходів і не бояться вирішувати складні питання

Оцінювати хід будь-яких реформ дуже складно. Медицина – це дуже консервативна область, і реформувати її потрібно дуже обережно, тому що дуже легко порушити систему, а в цій галузі нічого руйнувати не можна. Про це повідомила під час брифінгу за результатами знайомства з досягненнями Харківської області в сфері медицини перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова.

За її словами, реформа – це не тільки і не стільки побудова нових будинків і закупівля нового устаткування, це перелом у свідомості медиків і їх пацієнтів. Перший заступник Глави Адміністрації Президента підкреслила, що це дуже непросте і болюче завдання, яке викликає багато сумнівів і коливань.

«Що я побачила в Харкові за цей недовгий час: прагнення до інноваційних підходів і відсутність будь-якої боязні вирішувати складні питання, – зазначила Ірина Акімова. – Робити нові кроки завжди важко, тому що доводиться долати опір тих, хто до цього не звик, але робити це потрібно. Я впевнена, що досвід харківських колег у багатьох сферах показує, що якщо люди хочуть, то вони ці кроки обов'язково зроблять».