Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створення регіонального перинатального центру - дуже важливий проект. Ірина Акімова

Створення регіонального перинатального центру - дуже важливий проект. Ірина Акімова

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, заступник міністра охорони здоров'я Олександр Товстанов, голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови облради Людмила Давидова оглянули приміщення майбутнього перинатального центру КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Сучасний регіональний центр перинатальної допомоги на 140 ліжок при Обласній клінічній лікарні планується в рамках виконання Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» відкрити до 1 січня 2012 року. Ірина Акімова зазначила, що створення регіонального перинатального центру - дуже важливий проект, якому надає величезного значення Президент України Віктор Янукович. За її словами, претензій до темпів робіт з будівництва центру немає.

Регіональний перинатальний центр буде розташовуватися на 4-х поверхах навчально-діагностичного корпусу обласної клінічної лікарні. Його унікальність полягатиме в тому, що тут зможуть надавати медичну допомогу вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим, які мають патології і потребують спеціалізованого лікування.

Проектно–кошторисна документація по робочому проекту «Реконструкція приміщень Харківського регіонального перинатального центру ІІІ рівня» затверджена у розмірі 45152,2 тис. грн., в т.ч. з Державного бюджету – 35000,0 тис. грн., з обласного бюджету – 5852,2 тис. грн., з інших джерел фінансування (фонд В. Пінчука «Колиска надії») – 4300,0 тис. грн.

Станом на 18 листопада 2011 року було отримано 14000,0 тис. грн., в т.ч. 8000,0 тис. грн. на проведення робіт з реконструкції та 6000,0 тис. грн. на придбання обладнання та апаратури.

Ведеться підготовка кваліфікованого персоналу для Регіонального перинатального центру. Станом на 18 листопада охоплено навчанням 259 медичних працівника, в т.ч. 107 акушерів-гінекологів, 14 неонатологів та 6 анестезіологів, а також 132 середніх медичних працівника: 56 акушерок та 76 медичних сестер. На циклі спеціалізації з дитячої анестезіології навчається один лікар.

Протягом 2011 року планується охопити усіма видами навчання 284 медичних працівника. До кінця грудня поточного року план підвищення кваліфікації медичних працівників, а також навчання шляхом проведення тренінгів, буде виконано повністю.