Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будьте обережні на льоду!

Будьте обережні на льоду!

З настанням мінусових температур повітря, Головне управління з питань надзвичайних ситуацій звертається до мешканців Харківської області щодо небезпечності виходу на льодові покриття водойм, які стали з’являтися останнім часом та нагадує про необхідність суворо дотримуватися правил безпечного знаходження на льоду. Дітям суворо забороняється кататися на льоду без нагляду дорослих, або самостійно виходити на лід. Батькам необхідно уважно стежити де знаходяться їх діти, особливо у вільний час, після закінчення занять у школі.

Довідка.
На водоймах безпечним вважається лід (при температурі повітря нижче 0° С): - для одного пішохода -лід синюватого, або зеленуватого відтінку, товщиною не менше 5-7 см; - для групи людей (масові переправи пішки) — товщиною не менше 15 см , при масовому катанні на ковзанах - 25 см.

Міцним вважається прозорий лід з синюватим або зеленуватим відтінком при товщині 12 см. Міцність льоду пропонується перевіряти пішньою (не ударами ніг). Під час підльодного лову риби рибалки повинні пробивати ополонки одну від одної на відстані 5-6 м.

Теги