Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

2011 рік став успішним для працівників агропромислового комплексу області

2011 рік став успішним для працівників агропромислового комплексу області

«Поточний рік для працівників агропромислового комплексу області був успішним. Ми отримали один з найвищих за всю історію області урожай зернових культур - понад 3,5 млн. тонн. Значно збільшилося виробництво круп'яних культур. Область має можливість реалізувати іншим регіонам і на експорт близько 20 тисяч тонн гречки. Значно збільшилося виробництво соняшнику, сої, овочів та інших культур. По валовому збору овочів, до речі, ми поступаємося тільки традиційному лідеру овочівництва країни - Херсонської області», - зазначив у ході засідання Федерації роботодавців агропромислового комплексу і продовольства України голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, значні позитивні зміни в останні два роки відбуваються у тваринництві області. Темп росту валової продукції тваринництва по відношенню до аналогічного періоду 2010 року склав 4% проти 2,4% в середньому по Україні. «Впровадження інновацій, будівництво та реконструкція доїльних залів і цілих тваринницьких ферм, створення сучасних пунктів приймання молока від господарств населення набирають темпи в багатьох районах області», - підкреслив Михайло Добкін.

Він також повідомив, що в цілому виробництво валової продукції по всіх галузях сільського господарства області за 10 місяців поточного року збільшилася на 45,2%. Харківщина за цим показником посідає перше місце серед регіонів України, а за рейтинговим показником комплексної оцінки розвитку АПК - друге.

У числі досягнень аграрного сектору області голова ХОДА також назвав зростання заробітної плати та практично стовідсотковий розрахунок за оренду земельних і майнових паїв.